Kim, Kimi Neyden Korumaya Taliptir?

27 Nisan 2007 tarihli Genel Kurmay Başkanlığı "basın açıklaması", en basit hukuksal tanımı ile TCK 311. maddesinde düzenlenen "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs" olarak değerlendirilmelidir.

Eğer bu müdahale beklendiği veya korkulduğu gibi, cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılamaması ve parlamentonun "erken seçime zorlanmak" suretiyle feshine yol açacaksa, teşebbüs aşamasında kalmayıp "askeri hükümet darbesi" niteliğine bürünür ve burada TCK 309. maddesi ile düzenlenen "Anayasanın öngördüğü düzenin ortadan kaldırılması" suçunun tamamlanmış hali mevcuttur.

Yukarıdaki metin, Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Merkezi'nin Basın açıklamısının giriş kısmı.

Metnin tamamını okumak ve metne destek vermek için Çağdaş Hukukçular Derneği'nin web sitesini ziyaret edin.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Tarihe not düşmek, ileride geçmişe bakınca onurlu yaşadığını hissetmek için gereklidir. İnsanlık birikimine sahip çıkmak adına, sadece yaşayıp toprağa karışmaktan fazla bir amacı olanların iradelerini bugün burada şerh koymaları şarttır. Kendine ve insanlığa saygı, yaşadığı memleketine ve insanlarına sevgi bunu zorunlu kılar. Sözün özü, taşın altına elini koymazsan, insanlığın önündeki engeli kaldıramayız.
Dayanışmanın güzelliğini gösterdiğiniz için de ÇHD üyesi olarak teşekkür ederim.
Saygılar.
Av.Akın Savaş Ataç
Adsız dedi ki…
Yorum değil bir değişikliği haber vereyim dedim sitenize uğramışken.
Derneğimizin internet adresini www.chd.org.tr olarak değiştirdim artık yeni arkadaşlar sürdürüyor.
Ben fırsat oldukça blogunuzu izliyorum, kolay gelsin.
Saygılar.
Av.Akın Savaş Ataç
akinatac@gmail.com

Popüler Yayınlar