Gurbette Hasbihal / Merhaba


Evet... Yeniden merhaba. Uzun zaman oldu sohbet etmeyeli. Araya tatsız şeyler girdi. 

Zor bir süreç yaşadım. Nisan ayı başında gece evde otururken göğsüme giren ağrının bir türlü azalmaması nedeniyle acil servise gittim. Çekilen EKG sonucunda o an kalp krizi geçirdiğim anlaşıldı. Hemen peşi sıra yapılan koroner anjiyografi sonucunda 3 damarımın %100 ila %80 arasında tıkalı olduğu anlaşıldı. Anjiyo işlemi sırasında stent takılamayacağı da anlaşıldığından bypass ameliyatının yapılmasına karar verildi.  

Tüm bu süreci geçirdiğim hastanede yaşanan bazı olumsuz durumlar sonunda ameliyatın başka bir hastanede yapılmasına karar verdik ve 3 gün sonra Medical Park Göztepe hastanesinde, Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanı Op. Dr. Sinan Göçer tarafından ameliyatım başarılı bir şekilde yapıldı. Ameliyat esnasında 3 damarımın değil 4 damarımın değişmesine karar verildi. Hem ameliyat hem ameliyat sonrası hastane süreci boyunca herhangi bir sıkıntı olmadı ve evde iyileşme dönemine girdim. 

Böyle sıkıntılı dönemlerde insanın ailesi ve dostları “iyi ki varsınız” dedirtiyor. Bir an boyunca beni yalnız bırakmadılar. Her sıkıntımda hemen başucumdaydılar. Aile ve gerçek dostlar insanı kara günlerinde asla yalnız bırakmıyorlar. Gerçekten “iyi ki varsınız!” 

* * * 

O yüzden dostluk biriktirin. Onları güzelce saklayın, kırmayın, dağıtmayın. Hele hele önümüzde seçimler var. “Seçim”lerimiz uğruna ilmek ilmek ördüğümüz arkadaşlıklarımızı, dostluklarımızı bir kalemde yıkmayalım, üzmeyelim birbirimizi. Bugün olmadı yarın seçeriz istediğimizi, ama kırdığımız, dağıttığımız, yok ettiğimiz dostlukları bir daha yeniden kuramayız, bulamayız. 

* * *
Bu yeniden merhaba oldu, önümüzdeki yazılarda daha geniş, daha uzun hasbihal edebilmek dileğiyle sevgiyle, dostlukla kalın...
www.facebook.com/iskefiyeli68
kaynar.yavuz@gmail.com

Yorumlar

Popüler Yayınlar