Gurbette Hasbihal / Dostlar Irmak Gibidir


Dostlar ırmak gibidir
Kiminin suyu az, kiminin çok
Kiminde elleriniz ıslanır yalnızca
Kiminde ruhunuz yıkanır boydan boya
***
İnsanlar vardır; berrak, pırıl pırıl bir deniz.
Boşa gitmez ne kadar güvenseniz.
Dibini görürsünüz her şey meydanda.
Korkmadan dalarsınız, sizi sarar bir anda.
İçi dışı birdir çekinme ondan.
Her sözü içtendir, her davranışı candan...

İnsanlar vardır; çeşit çeşit, tip tip.
Her biri başka bir karaktere sahip.
Görmeli, incelemeli, doğruyu bulmalı.
Her şeyden önemlisi insan, önce insan olmalı...

Can Yücel’in dostluk üzerine yazdığı şiirden bir kesit.
* * *
“İnsan, hayatta dost biriktirmeli” diyoruz devamlı. Başka türlü bir şey çünkü dostluk. Kardeşlik gibi doğuştan gelmez, sen biriktirirsin, sen oluşturursun dostluğunu. Emekle yaratırsın.
Dostlukların en güzelleri ve belki de en safları okul yıllarında oluşturulan dostluklardır. Aradan 30-40 yıl geçmiş olmasına rağmen hala o dostlukların hatırlanması bundandır.
2010 yılında sosyal medyanın yaygınlaşmaya başlamasıyla uzun zamandır haberleşemediğimiz bir çok arkadaşımızla yeniden haberdar olmaya başladık. O yıl bizim dönemin liseden 25. mezuniyet yılıydı. Ve bu vesileyle bir araya gelme isteğimiz artmıştı. Ancak koşullar bunu yapmamıza engel oldu. Zaman zaman yine depreşen bu isteğimiz, bir türlü tam anlamıyla gerçekleşemedi. Yalnızca bundan sanırım 3 yıl önce küçük bir yazışma sonrasında çok az kişiyle de olsa bir araya gelinebildi (ben yine karşıma çıkan engellerden dolayı bu buluşmaya gidememiştim. Yalnızca telefonla katılabilmiştim).
Sonrasında lisemizin (o zamanki adıyla Çarşıbaşı Lisesi’nin) ilk dönem mezunlarının benzer bir girişimi oldu. Girişim İskefiye’de  yaşıyor olanların başlatmasıyla ilk kez geçen yıl gerçekleşti. Bu yıl da ikincisi yapıldı.
Asıl yapılması gereken, tüm mezunların bir araya gelebileceği bir “Pilav Günü” organize etmektir. Bu da ancak kurumsal bir girişimle mümkündür. Lise yönetiminin buna ön ayak olması gerekir diye düşünüyorum, ama sanırım şu anki yönetimin böyle bir vizyonu ya da isteği yok.
Bu durumda da iş, biz mezunlara düşüyor. Ancak burada da yine kurumsallığın devreye girmesi gerekiyor. Çünkü 3-5 kişinin kişisel gayretleriyle yapılacak bir organizasyon, daha sonraki yıllarda mutlaka sekteye uğrayacaktır.
Bu yüzden bir “Çarşıbaşı Lisesi Mezunlar Derneği” kurulmasını öneriyorum. “Nasıl yaparız?”ı birlikte bulacağımız yol arkadaşlarına ihtiyacım var. Bu konuda istekli olan arkadaşlarım e-posta ya da sosyal medya aracılığıyla bana ulaşabilirler.
Hadi, 2019’da ilk “Pilav Günü”müzü yapalım.
Sevgiyle ve dostukla kalın.

www.facebook.com/iskefiyeli68
kaynar.yavuz@gmail.com

Yorumlar

Popüler Yayınlar